Aracım LPG de Çok Yakıyor

Aracım LPG de Çok Yakıyor

Aracım LPG de Çok Yakıyor Nedenleri nelerdir

Araçların LPG de çok yakma sebepleri nelerdir? Araçlar LPG de neden çok yakar? Araçların Çok yakma sebepleri ve çözümlerini hep beraber inceleyelim.

LPG’li araçlarda oluşan arıza ve problemlerin anlatımına başlarken öncelikle sizlere araçların LPG sistemleri takılmadan benzinli sistem üzerine tasarlandığını ve araçların benzinli iken herhangi bir arıza oluşması halinde ve bu sebebe istinaden benzinde çok yakması otomatik olarak araçların LPG sisteminde çok yakmasına sebep olacağını belirmek isteriz. Aracınızın LPG de çok yakması benzinli motor sisteminin ve yürüyen aksamların tamiri ve kontrolleri yapılıp arıza giderildiğinde LPG de çok yakma sorunu ortadan kalmış olacaktır.

Örnek olarak : 100 km.de 10 LT benzin tüketimi yapan bir aracın, LPG de %15 ila % 20 arası fazla LPG tüketimi olmaktadır. Buda ortalama 100 km.de tüketim 11,5  ile 12 LT olarak belirlenmektedir. Bu durumda LPG sisteminde ve aksamlarında herhangi bir arıza yok demektir. Fakat aracın benzin sisteminde 100 km de 10 LT yakıt tüketimi normal değerinden fazla ise motor çalışma mekanik aksamında arıza aranmalı ve giderilmelidir. Bu gibi durumlarda LPG sisteminde oluşan yakıt sarfiyatı aracın benzin sarfiyatı düzeldiği taktirde LPG sarfiyatıda düzelmiş olmaktadır.

Araçların Benzin ve LPG’de Fazla Yakmasının Sebepleri

  • Araç motorlarının yağ yakması, ve su eksiltmesi fazla yakıt tüketimine yok açar. Aracın ekzozundan siyah bir duman çıkıyorsa aracınız yağ yakıyor demektir buda aracın motorunda bir arıza olduğunun habercisi sayılır. Araçların benzinde ve LPG’de çok yakmasına sebep olmaktadır.
  • Teriger seti nadiren rastlanan bir arıza ise triger kayışı sente atlamışsa yani yanlış takılması durumunda sente aralıklarının fazla olmasıda araçlarda hem dengesiz çalışmaya hemde fazla yakıt tüketimine sebep olur.
  • Subap ayarları fazla sıkılmış veya gevşek bırakılmış araçların fazla yakıt tüketimine ve rolantide dengesiz çalışmalara ve fazla yakıt tüketimine sebebiyet vermektedir.
  • Aranızın motor aksamı yeni rektefe gördü ise ve üst kapak fazla taşlanmışsa bu durumda yanma odacıklarında daralma oluştuğundan motorun hararet yapmasına ve yakıt tüketiminin artmasına yol açan etkenlerdendir.
  • Aracın ateşleme sisteminin düzensiz çalışması, buji – buji kabloları ve ateşleme bobininde çalışma önrünü doldurması veya kalitesiz malzemelerden dolayı yanma odacığında yakıtın tam olarak yakılamadığından iyi ateşleme sağlayamayan sistem benzin veya gazı egzozdan yanmamış olarak atar. Bu durum aracın düşük devirlerde tekleme ve fazla kayıt yakmasına neden olur.
  • Bir başka çok yakma sebebi  platin  ateşlemenin problemli olmasıdır. Platin kam açısının doğru olmalı  veya arabanın değerlerine göre ayarlanmalıdır.
  • Aracınzın  hava akışı kontrol edilmeli ve her 2 yılda bir temizlenmelidir, Hava akış sensörlerinde bir sorun varsa temizlendikten sonra cihaz koblaması yapılarak hata giderilmelidir. Karbüratörlü araçlarda giren fazla hava aracın çok yakma sebebindendir. mikserin de fazla hava alması LPG’nin çok yakmasına sebebiyet  vermektedir.
  • Regülatör arızası kullanılmış olan regülatör kalitesi veya Revizyon görmüş bir regülatöre sahipseniz, tamir takımının orjinali ile değiştiğinden emin olunuz. Orjinal olmayan veya uyumsuz olan parçaların kullanılması araçlarda yüksek basınç arızası yaşanmasına sebep olmaktadır buda aracın gaz ayarının düzen tutmamasına ve çok yakmasına sebep olabilir.
  • Araçların su devirdaim ve termosdatında bir arıza olası halinde regülatörlerin geç ısınıp çabuk soğumasıdan dolayıda Araçta gaz kokusu, belli bölgelerde terleme ve karlanma görürseniz bu size gaz kaçağı olduğunu gösterir ve fazla yakıt tüketimine sebep olur. Aracınızın gaz kaçak kontrolünü periyodik bakımlarınızda yaptırınız.
  • Regülatörün ısınması ve gazı buharlaştırma amacı ile kullanılan sıcak su hortumları yanlış yerden alınmış olabilir. Veya regülatör hortumlarında su kaçağı, tıkanma, vb. sorunlar olabilir. Bu durumda aracın fazla yakmasına sebep vermektedir.
  • Regülatörün hava ve basınç  ayarı doğru yapılmamış olabilir. Karbüratörlü araçlarda Hava ayar vanası ile oynadığınızda aracın rölantisinde değişiklik olmuyorsa araç hava alıyor demektir. Sıralı sistem araçlarda srandard ve turbo araçlara göre regülatör basınç ayarlamaları yapılmalıdır.
  • Araç  km. telinin arızalı olması da yanıltıcı bir etken olmaktadır.
  • Araç ve gaz  filtre ve bakımlarının zamanında yapılmamasıda gereğinden fazla yakıt tüketimine ve beraberinde bir çok sorunlara yol açabilir.

    Aracım LPG de Çok Yakıyor
    Aracım LPG de Çok Yakıyor

Benzer Yazılar

Brc Sıralı Regülatör Diyafram Arızası

LPG REGÜLATÖR BEYİN TAMİRİ

LPG REGÜLATÖR BEYİN TAMİRİ Öncelikle sizlere LPG regülatör beyin tamiri...

LPG Ecu Tamiri

LPG ECU TAMİRİ

LPG ECU TAMİRİ Siz değerli LPG’li araç sahiplerine LPG Ecu...

LPG Ecu Tamiri bizim İşimiz

LPG Ecu Tamiri Bizim İşimiz

LPG Ecu Tamiri Bizim İşimiz LPG ecu tamiri bizim işimiz...

Yorumlar (4)

Спасибо

Cevapla

Awesome post! Keep up the great work! 🙂

Cevapla

Great content! Super high-quality! Keep it up! 🙂

Cevapla
  WHATSAPP İLE SİPARİŞ İÇİN TIKLAYINIZ